Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

 
Πολιτική Ηγεσία Γραφείο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δελτία Τύπου 2020 2019 Ιανουάριος 2019 Φεβρουάριος 2019 Μάρτιος 2019 Απρίλιος 2019 Μάιος 2019 Ιούνιος 2019 Ιούλιος 2019 Αύγουστος 2019 Σεπτέμβριος 2019 Οκτώβριος 2019 Νοέμβριος 2019 Δεκέμβριος 2019 2018 2017 2016 2015 Διαγωνισμοί - Προκηρύξεις Εθν.Συντον.Κέντρο Ελ. Συνόρων, Μεταν. & Ασύλου Υπηρ. Διαχείρ. Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγρ. Υλικό Αρχείου

 

05-12-2019: Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Η μεγαλύτερη λεβεντιά είναι ο εθελοντισμός Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Η μεγαλύτερη λεβεντιά είναι ο εθελοντισμός

Με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα του εθελοντισμού, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βράβευσε τους εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το βραβείο παρέλαβε ο εθελοντής Πυρονόμος Σεραφείμ Τσιουγκρής, εξ ονόματος όλων των εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήρε το έργο των εθελοντών πυροσβεστών λέγοντας χαρακτηριστικά «Ο εθελοντισμός είναι η μεγαλύτερη λεβεντιά. Γιατί οι εθελοντές προσφέρουν με ανιδιοτέλεια. Κινδυνεύουν οι ίδιοι για να σώσουν!».

Παράλληλα δήλωσε αισιόδοξος από την αύξηση του εθελοντισμού τα τελευταία χρόνια, θεωρώντας το ως «δείγμα κοινωνικής υγείας». Τόνισε τέλος την ανάγκη του εθελοντισμού να εξελίσσεται, εναρμονιζόμενος με τις σύγχρονες απαιτήσεις και την κλιματική αλλαγή, η οποία απαιτεί μεγαλύτερη εγρήγορση και καλύτερη γνώση των προβλημάτων.

Την μεγάλη προσφορά των εθελοντών τόνισε και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος λέγοντας: «Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο αριθμός των εθελοντών πυροσβεστών διαρκώς αυξάνεται δείχνοντας το ενδιαφέρον της κοινωνίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου».


Το Υπουργείο | Δελτία Τύπου | Υλικό Αρχείου

Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

Web Design & Web Development Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου